Zinkzalf
 
groep

Achter de schermen:
Regie: Claudia Maser
Decor: Jacques Dillisse, Wim van Kronenburg
Techniek: Anton Buijs
Promotie: ReTo design


Spelers:
Myrna: Simone Leijten
Johan: Leo Landa
Bianca: Marian Dillisse
Peter: Toon de Zwart
Lars :André van Straaten
Freddie: René Verdiesen
Colette: Tanja Slootmans
Mara: Anouk van der Does
Trudy: Yvette Morris
Sabine: Susan van Loenen
Gabi: Chantal Schmidt

In ons vaste repetitie-honk in de Haagse Beemden werd hard gewerkt om vorm te geven aan de zeventien scenes die gezamenlijk het stuk Zinkzalf vormden. Hieronder een impressie in foto's van de repetitie van 25 februari 2008.
Voor foto's van de voorstelling: zie onderaan deze pagina. Klik op 'Bekijk de voorstelling'.

Anouk, Yvette Chantal, Susan

Theater Achterom bewerkte het stuk ‘Sterrentrek’ dat Frank Houtappels in 1995 schreef voor zijn mede-studenten aan de Toneelschool in Amsterdam. Inmiddels neemt Houtappels een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse toneel- en televisiewereld. Zo was hij betrokken bij het schrijven van de film- én de musicalversie van ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ en leverde hij voor de televisie scripts voor onder meer ‘Hertenkamp’ ‘All Stars’ en ‘Klokhuis’.

Simone en Leo
Zinkzalf is een tragikomedie over gewone mensen in een gewone wereld met gewone dromen. In zeventien scènes wordt gezapt tussen drie uiteenlopende situaties: een jong echtpaar dat op het punt staat een kind te krijgen, drie zangeressen in een achtergrondkoortje en een homopaar waarvan er één seropositief is. Allemaal verschillende mensen, op hun eigen manier op zoek naar een beetje geluk. Hoe doe je dat in een tijd waarin alles mogelijk lijkt?
In deze zap-soap wordt het geluk hardhandig ingehaald door de werkelijkheid en worden grote dromen vertrapt door een paard, verknald door de Jody Singers, verstoord door het verlangen naar absolute stilte, doorkruist door de lust naar ultieme sex of verziekt door de angst voor een grote pukkel op de verkeerde knie. Aan het leven houd je blijkbaar schrale plekken over. De remedie? Smeer er maar wat zinkzalf op.
Bekijk de recensie
Bekijk de flyer