De Vossejacht
 
groep

Door: Hugo Claus
Regie: Piet Lambrechts Eindregie: Chantal Bijderwieden
Uitvoering: 19, 20 en 21 oktober 2001 - Chassé Theater Breda

Rolverdeling
Volpone: Aris Verschuren
Nana: Claudia Maser
Mosca: Marian Dillisse
Caterina: Simone Leijten
Voltore: Toon de Zwart
Corbaccio: René Verdiesen
Corvino: Marcel van Wijk
Celia: Saskia van den Beemd
Bonario: Michiel Zuiderduin
Felice: Cees van Gils
Prinses Marina: Yvette Morris
Kamenierster, notaris, griffier: Lieke Vriends


Achter de schermen Techniek: Anton Buijs; Decor: Jac Dillisse, Aris Verschuren; Grime: Ed den Heijer, Maddy Jobse, Ellen Meijers
 
Claudia,Aris,Marian Claudia,Aris Claudia,Saskia Claudia,Simone,Aris
 

Korte inhoud
Volpone, een rijke Venetiër, tart het lot. Hij speelt een gevaarlijk spel met zijn vrienden om te zien hoever ze werkeljjk durven te gaan. Hij rekent echter niet op het onverwachte...
Hoe ver durf je te gaan om te krijgen wat je eigenlijk het allerliefste wilt? Dit is een vraag die de personages in 'De Vossejacht' zich keer op keer stellen. Macht, aanzien, geld. geveinsde ijdel­heid, goedkope lust of oprechte liefde... voor elk personage gelden andere normen, maar wie is bereid om zijn ziel aan de duivel te verkopen om dat te krijgen wat hij het allerliefste wil?
Volpone, de rijke Levantijn, speelt zijn spel met iedereen; drie 'vrienden' hebben een eigen  belang om in het gevlij van Volpone te komen: de mooie Celia, een parel die niet zo glimt als ze haar ware; aard laat zien; Mosca, de handlanger van Volpone met haar eigen plan en Nana... aan wie het allemaal voorbij lijkt te gaan, maar toch... wie van deze personages krijgt uiteindelijk wat hij wil? En veel belangrijker: welke prijs moeten ze daarvoor betalen?
Toneelgroep Theater Achterom viert dit seizoen haar 20-jarig bestaan. Onder eindregie van Chantal Bijderwieden spelen de 15 spelers dit seizoen een bewerking van De Vosse­jacht van Hugo Claus. In dit stuk, waar de menselijke eigenaardigheden stukje voor stukje blootgelegd worden, wordt muziek, dans en toneel gecombineerd tot een avondvullende voorstelling vol drama, spanning.
En erotiek, die naar een adembenemende climax voert. Kom kijken naar het spel dat door Volpone; gespeeld wordt, of wordt er ook met hem een spel gespeeld? U mag het zelf bepalen.

 
rechtbank Rene,Aris,Claudia Marian,Claudia,Simone,Aris,Toon Rene,Marian
 
Zie ook de recensie in BN/De Stem