terug naar huis
Momenten van Geluk
 
affiche  

Momenten van Geluk
10, 11 en 12 april 2015
Vestzaktheater 'De Grott', Breda

Regie: Leander Zimmerman

Spelers: Tanja Slootmans, Toon de Zwart, Simone Leijten, Leon de Kok, Chantal de Bruijn, René Verdiesen, Yvette van Groenendael, Karin Beijer.

Publiciteit: ReTo Design

De familie Schaafma dineert of luncht met enige regelmaat in het restaurant van Ernesto Calvinu. Zo ook vanavond: moeder Laura viert er haar verjaardag met haar man, haar beide zoons en hun partners. De oudste zoon is er voor het eerst sinds hun huwelijkscrisis weer samen met zijn echtgenote en de jongste zoon komt zijn nieuwe vriendin voorstellen. In flash backs èn flash forwards zijn we vervolgens, steeds in hetzelfde restaurant, getuige van de opkomst en de ondergang van een relatie.


'Momenten van Geluk' gaat over relaties en dus over de liefde. Over het nieuwe en opwindende van de liefde. Maar ook over het zo maar voor lief nemen van de liefde. En uiteindelijk over het menselijk onvermogen tot ware liefde. Als een voortdurende toestand van geluk voor niemand is weggelegd, lijkt Ayckbourn te willen zeggen, dan moeten we het maar doen met momenten. Momenten van geluk.

 

 
De voorbereidingen in het 'repetitiehonk'
rep1   rep2   rep3