Midzomernachtsdroom
 
cast midzomer

Van Wiliam Shakespeare
Bewerking: Michelle van Daalhoff
11, 12 en 13 mei 2012 - De Nieuwe Veste, Breda

Spelers
Theo: Toon de Zwart
Gerda: Simone Leijten
Herman: Leon de Kok
Leo: Marco Schuurmans
Diny: Karin Beijer
Kees: René Verdiesen
Carola / Titania: Yvette van Groenendael
Puck: Tanja Slootmans
Oberon: Wessel Ouwerling

Achter de schermen
Regie: Michelle van Daalhoff
Techniek: Adrie van den Broek
Decor: Jac Dillisse
Drukwerk en publiciteit: ReTo Design

 

Inhoud: Dini is verliefd op Herman. Maar Herman is op Gerda. En Gerda is op Leo. Gelukkig is Leo ook op Gerda, maar die verbintenis krijgt niet de zegen van Theo, de vader van Gerda. Die ziet liever dat ze met Herman trouwt. Hij gaat met pensioen en wil graag dat Herman zijn bedrijf overneemt:  een groot hotel, midden in het bos. Oberon is een elfenkonining. Hij is boos op Theo omdat die een groot hotel midden in zijn bos heeft neergezet. En hij is ook boos op zijn vrouw, Titania. Hij geeft zijn page, Puck, de opdracht om wat toverwater in de ogen van de slapende Titania te druppelen, zodat ze verliefd wordt op het eerste levende wezen dat ze ziet, als ze wakker wordt. En als hij toch bezig is: meteen ook in de ogen van Herman, daar kan Dini dan van profiteren.Tussen deze bedrijven door zijn we getuige van de repetities van Kees en Carola, ‘Hotel Security’,  voor een feestelijk programma ter gelegenheid van het afscheid van Theo.
De Midzomernachtsdroom ontwikkelt zich al snel tot een uit de hand gelopen feest: Puck vergist zich en als Oberon die vergissing rechtzet, maakt hij de boel alleen maar erger: niemand weet meer van wie hij houdt en van wie hij niet meer houdt en wie er nu eigenlijk van hem houdt of niet meer. De mens wordt een ezel, immers: ezels zijn we allemaal, in de liefde, als het erop aankomt. De droom verandert in een nachtmerrie maar gelukkig wel weer terug in een droom als alles tenslotte weer goed komt.

rep1 rep2 rep3

De foto's op deze pagina zijn gemaakt tijdens het repetitieproces in ons vaste repetitiehonk in De Haagse Beemden. Voor foto's van de voorstelling klikt u op de link hieronder.

 
Bekijk de voorstelling
Bekijk de recensie
Bekijk de poster
Bekijk de flyer