Hooikoorts
groep hooikoorts 5 en 6 mei 1984
Schouwburg Concordia, Breda

Cast:

Staand: Ilse van de Ree, Jeanne Verhoef, Toon de Zwart, Bert van Gerven, Ingrid Verhoef, Ria Schouten en Martin Reuser.
Tweede rij: Adrie Schouten, Carola van Hout, Erik Willemse en John Brooymans
Voorste rij: Stephen de Boer, Mattie Luijjf, Annie Brooymans, Elsa van de Kooy en Patries van der Molen
Liggend: Anneke van Zutphen (regie)

Korte inhoud van het stuk:

Toneelspelen kan zo leuk zijn, dat je er een levenswijze van kunt maken......In "Hooikoorts", van de beroemde blijspelschrijver Noël Coward,
kunnen we daarmee kennis maken. Judith Bliss is in dit blijspel een actrice, die zich alleen maar "thuis" voelt op de planken.In werkelijkheid zijn de coulissen achter het toneel, zoals we weten, het "thuis" van de toneelspelers. Mensen en dingen lijken daar chaotisch een plaats in te nemen. Toch hebben zij allen een functie en staan ze allemaal in dienst van het op te voeren spel. Maar de meesten van ons kunnen niet altijd op twee plaatsen tegelijk een goede rol spelen. Die tweede plaats is Judith's huis, dat ze deelt met haar man, die schrijver is en haar twee kinderen, een zoon en een dochter.
Dit "thuis" loopt dan ook minder op rolletjes. Het leuke is, dat deze familie dat zelf eigenlijk helemaal niet zo erg vindt. Er is namelijk veel mogelijk in huize Bliss en soms speelt er zich dan ook heel veel af.
Even afwisselend van intrige als op het toneel; dan weer een klucht of een blijspel, soms een ernstiger spel of misschien wel een tragedie.
hooikoorts 1 hooikoorts 2 hooikoorts 3 hooikoorts 4