De Getatoeëerde Roos
 
groep

Door: Tennessee Williams
Regie: Chantal Bijderwieden
Uitvoering: 7, 8 en 9 juni 2002 - Chassé Theater Breda

Rolverdeling
Serafina Delle Rose: Simone Leijten
Assunta: Maria van den broek
De Strega: Michiel Zuiderduin
Rosario Delle Rose: Toon de Zwart
Estelle Hohengarten: Yvette Morris
Alvaro Mangiacavallo: René Verdiesen
De venter: André van Straaten
Rosa Delle Rose: Saskia van den Beemd
Jack Hunter: Marcel van Wijk
Vader De Leo: Aris Verschuren
Dorpsvrouwen: : Marian Dillisse, Lieke Vriends, Sascha Vissers


Achter de schermen Techniek: Anton Buijs; Grime: Maddy Jobse, Ed den Heijer; Decor: Jac Dillisse, Aris Verschuren
Kleding: Yvette Morris, Maria van den Broek
 
Rene,Simone,Saskia Rene,Simone Rene,Simone2 Simone,Rene
 

Korte Inhoud
Soms is dromen beter, dan wakker worden
"Rozenolie, cara, 's nachts als ik wakker lig, dan ruik ik weer de rozenolie die je vader in zijn haar had. Op mijn borst voelde ik de tatoeage van je vader, de roos, branden. Toen wist ik het". Een vrouw vol liefde voor haar man komt achter een gruwelijke waarheid die ze niet wil kennen, maar uiteindelijk niet meer kan ontlopen. Toneelgroep Theater Achterom speelt dit seizoen
"De Getatoueerde Roos" van Tennessee Williams.
Siciliaanse emigranten in een klein dorpje in het zuiden van de Verenigde Staten, een zinderende hitte, armoede, geloven in de droom van Amerika, hopen op een beter leven. Iedereen in het dorp komt voor zichzelf op in deze situatie, maar toch is de gemeenschap onderling hecht met elkaar verbonden. Zo ook Serafina Delle Rose en haar dochter Rosa. Rosario, de man van Serafina, is chauffeur op een bananentruck, maar hij leidt een dubbelleven. Dan verongelukt Rosario, de liefde van haar leven, en stukje bij beetje komt een gruwelijke waarheid boven drijven. Serafina houdt zich vast aan haar dode liefde en blijft geloven in haar droom. Dan toont de gemeenschap haar een spiegel en moet ze aanschouwen waar ze jaren haar ogen voor gesloten heeft. Het is een realiteit geworden die ze niet meer kan ontlopen.
In "De Getatoueerde Roos" wordt een gepassioneerd spel gespeeld van macht en onmacht, hoop en verlangen, droom en werkelijkheid. De personages ervaren wat het is om wakker te worden in een gemeenschap waar wat eens echt leek niet langer waar blijkt te zijn.

 
Zie ook de recensie in BN/De Stem