Gestrand
 
groep

Door: Hervé
Regie: Claudia Maser
Uitvoering: 21, 22, 23 mei 2004 - 'De Grott' - Breda

Rolverdeling
Marlies Minderhout: Simone Leijten
Thomas Verkerk: André van Straaten
Monique Kramers: Marian Dillisse
Philip Kramers: Cees van Gils
Sanne Wildschut: Lieke Bakker
Marius Reijnders: Aris Verschuren
Robert Verkerk: Toon de Zwart

Achter de schermen Techniek: Anton Buijs; Decor: Aris Verschuren, Jac Dillisse; Grime/haar: Maddy Jobse, Maria van den Broek; Zang: Martin Peulen; Productie: Saskia van den Beemt, Sacha Vissers
 
Aris,Lieke Lieke,Cees Marian Simone,Andre
 

Theater Achterom pakte uit met een ambitieus experiment: het hield dit keer alles in eigen hand! De regisseuse, Claudia Maser, kwam uit de eigen gelederen en één van de andere leden, René Verdiesen leverde, in nauwe samenwerking met mede-auteur Rob Vissers, de tekst aan. Zij bedienden zich daarbij van het alias Hervé. U kunt het interview met de schrijver, verschenen in Het Stadsblad van 19 mei 2004, hier nalezen.

Korte inhoud
De auteurs zelf omschrijven hun product als een ‘blij treurspel’, maar voelden ook wel wat voor ‘tragisch blijspel’. Vijf mensen zien zich gedwongen de nacht door te brengen in een wat verlopen Schots hotelletje, omdat hun terugvlucht naar Nederland is afgelast. Daar worden zij opgevangen door een Nederlandse hoteleigenaar, die jaren geleden zijn heil in Schotland heeft gezocht. Al snel blijkt dat alle personages niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk ‘gestrand’ zijn: zij kunnen, willen of mogen niet verder met hun partner.
Zijn de reizigers werkelijk allemaal vreemden voor elkaar? Sluimerende conflicten komen aan de oppervlakte. Nieuwe conflicten worden geboren.Vergeven blijkt moeilijker dan vergeten. De drank vloeit rijkelijk en de remmingen vallen weg. Relaties stranden en nieuwe ontstaan. Of juist niet?
‘Gestrand’ gaat vooral over het (on)vermogen van mensen om relaties aan te gaan en in stand te houden. Het legt op pijnlijke en soms komische wijze bloot hoe wij worstelen, boven komen en vervolgens onszelf weer diep in de modder drukken. Kortom: een feest van herkenning!

 
Lees het interview met Hervé in Het Stadsblad