terug naar huis
Wie zijn wij?

Toneelgroep Theater Achterom timmert al ruim vijfentwintig jaar aan de weg. Aanvankelijk onder de naam SIOP (Spelen Is Ons Plezier), de laatste tien jaar als Theater Achterom. Ten tijde van de naamsverandering maakte het gezelschap een grote verandering door: er kwamen veel nieuwe, enthousiaste leden bij en, voorzien van nieuw elan, verzorgde Achterom een aantal spraakmakende producties. De afgelopen twee jaar zijn er opnieuw vijf enthousiaste leden toegetreden. Hieronder het actuele overzicht. De lezer gelieve zich te realiseren dat de volgorde waarin de leden worden gepresenteerd volstrekt willekeurig is.

Marian Marian Dillisse (11-06-1952). Een enthousiast amateurspelende jonge blom. Ik ben al heel lang lid van deze supergeweldige toneelgroep en hoop er nog heel wat jaartjes aan toe te voegen, want toneelspelen is gewoon... heel erg leuk. Bye, bye en tja... wie weet: misschien eens tot ziens bij een van onze toneeluitvoeringen?!!
Rene René Verdiesen (19-1-1954), bestuurslid, webmaster, speler, vice president-directeur van ReTo Design. In het dagelijks leven leraar in Dordrecht. Debuteert in 2001 als speler, in 2004 als toneelschrijver en in 2007 als dramaturg.
Jacques Jacques Dillisse (3-7-1948), penningmeester, decor.
Tanja Tanja Slootmans (10-11-1964), bestuurslid, speler.
  Herman Borra
Toon Toon de Zwart. (17-03-1951), sinds de oprichting in 1982 lid van Achterom. Al die jaren met veel plezier voor "de vierde muur" gespeeld. Naast het spelen bij Achterom ook in andere, speciale Bredase producties gestaan zoals het jubileumstuk ter ere van het 15 jarig bestaan van ATOB en totaalproducties die met de geschiedenis van Breda te maken hebben. Verder wandel (meestal langs de Mark) ik mezelf door het leven, teken portretten en schrijf af en toe een kort verhaal of gedicht.
Jeroen Jeroen Venneman (29-3-1962), bestuurslid, speler. In het dagelijks leven re-integratiecoach / jobcoach voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (o.a. Wajong). Na diverse toneelcursussen en -producties bij de Nieuwe Veste en een gastrol bij Baronie Muziektheater sinds januari 2016 lid van Theater Achterom. .
  Monique Dragt